Drönartjänst Blekinge

På Drönartjänst i Blekinge med utgångspunkt från Karlshamn är det Mic Calvert som är vår drönaroperatör och erbjuder drönarmätningar, inspektioner med drönare, drönarbilder och reklamfilm med drönare för industri, kommuner och privatpersoner.
På Drönartjänst i Blekinge löser vi de flesta uppdrag i luften med Drönarfoto inspektioner med drönare, mätningar och kontroll i vatten med ROV ( drönar-ubåt).
Uppdragen varierar: Vattenledningsutbyggnad i Skåne, fjärrvärmeutbyggnad, ekologisk mjölkproduktion, insamling av DNA från valar i Nordnorge, fisketävlingar vid kusten, återkommande drönarmätningar av massor, grus och flis och projekteringsunderlag samt uppföljning med drönare av solcellsparker.
Innehar TransportstyrelsensA1/A3 och A2 Drönarkort
Är UAS-Pilot Specifik utbildning vid Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed.
Nya nivåer av drönarflygning kan utföras och vi hjälper er även att utforma tillståndsansökningar i Specifik kategori till Transportstyrelsen.
I öppen kategori flyger används DJI Mini 4 Pro i bebyggelse och där människor inte rör sig kan vi använda DJI Phantom RTK.
Kontakt: KLICKA HÄR
Tillbaka till startsidan: KLICKA HÄR
Flygmäting: KLICKA HÄR

*VTOL (Vertical Take-Off and Landing) drönare är en typ av drönare som kan lyfta och landa vertikalt, utan behov av en start- eller landningsbana vilket gör att de kan användas i trånga eller svåråtkomliga områden där traditionella drönare, som kräver ett visst utrymme för start och landning, inte skulle vara praktiska. VTOL-drönare kombinerar ofta egenskaper från både Drönare och fixedwing, vilket gör att de både kan ha förmågan att flyga horisontellt och samtidigt göra vertikalstart och -landning. Detta gör dem populära för användning i t.ex. inspektioner, kartläggning av större områden
Att flyga med drönare i Blekinge innebär att följa både nationella och lokala regler. Här är några viktiga punkter att tänka på:
1. Läs och följ de nationella reglerna
I Sverige gäller vissa grundläggande regler för drönarflygning. Du får inte flyga högre än 120 meter och drönaren måste hållas inom synhåll under hela flygningen. Det är också förbjudet att flyga nära flygplatser, över folksamlingar eller på platser där det kan orsaka skada.
2. Lokaliserade restriktioner i Blekinge
Blekinge har specifika restriktioner, särskilt nära naturreservat och andra skyddade områden. För att få en översikt över var det är tillåtet att flyga, och för att undvika att flyga över restrikterade områden, kan du använda drönarkartan. Här kan du se flygförbudszoner och var det kan finnas särskilda regler.
-
Drönarkartan: https://www.transportstyrelsen.se/drönarkarta
-
Länsstyrelsens skyddade områden: https://www.lansstyrelsen.se/blekinge
Dessa kartor hjälper dig att identifiera områden där drönarflygning kan vara begränsad, såsom i naturreservat eller nära militära anläggningar.
3. Militära områden i Blekinge
Blekinge har flera militära anläggningar och säkerhetszoner, vilket innebär att drönarflygning kan vara strikt reglerad. Att flyga nära eller över dessa områden utan tillstånd kan innebära allvarliga konsekvenser. Det är viktigt att noggrant kontrollera om det finns militära restriktioner för drönarflygning innan du ger dig ut. I vissa fall kan det vara förbjudet att flyga helt eller delvis inom en viss radie från dessa områden.
För att undvika problem bör du alltid dubbelkolla med aktuella kartor och regler, samt kontrollera NOTAM för att få information om specifika restriktioner i realtid.
4. Respektera privatliv och markägare
Undvik att flyga nära privat egendom eller bostadsområden utan tillstånd. Att filma eller fotografera utan samtycke kan orsaka både rättsliga problem och integritetsfrågor. Tänk på att visa respekt för människor och deras privata utrymmen.
5. Väderförhållanden och säkerhet
Klimatet i Blekinge kan vara utmanande för drönarflygning, särskilt på kusten där vinden kan vara stark. Innan du flyger, kontrollera väderprognosen för att säkerställa att förhållandena är lämpliga för säker flygning.
6. Tänk på naturen och djurlivet
Blekinge har många skyddade natur- och fågelområden, så var försiktig när du flyger i dessa områden. För att skydda djurlivet och den känsliga miljön är det viktigt att hålla ett respektfullt avstånd från dessa platser.
Att använda drönarkartan och Länsstyrelsens resurser gör det möjligt att hålla koll på var du får flyga och undvika potentiella konflikter med lagar och naturresurser